Geen categorie

Half miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

0 0
Read Time:48 Second

Het Rijksmuseum is sinds de heropening op 13 april door een half miljoen mensen bezocht. De 500.000ste bezoeker, uit Duitsland, werd vanochtend welkom geheten. De rest van het jaar heeft zij gratis toegang.

Voorhal van het Rijksmuseum. Foto: Jannes Linders.

Het Rijksmuseum ontvangt nu dagelijks tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers, van wie ongeveer vijftig procent Nederlands is. De Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, Duitsland en Engeland voeren de lijst aan van buitenlandse bezoekers.

Zaterdag 22 juni gaan ook de geheel gerenoveerde tuinen van het museum weer open voor publiek. Het buitenterrein van 15.000 vierkante meter bevat sculpturen uit eigen collectie, fonteinen, een kas voor vergeten groenten, een zonneterras, een koffiehuisje en (voor kinderen) speeltoestellen van Aldo van Eyck. Tijdelijk zijn daar ook twaalf grote moderne sculpturen van Henry Moore (1898-1986) te zien. De toegang tot de tuin is gratis, elke dag van 9 tot 18 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share