Geen categorie

Guggenheim Berlijn wordt Deutsche Bank KunstHalle

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Werk van Robert Delaunay, te zien op de expositie Visions of Modernity in het Deutsche Guggenheim, Berlijn.

Het Deutsche Guggenheim in Berlijn sluit in februari de deuren, maar het gebouw blijft een museale bestemming houden. De Deutsche Bank opent er komend voorjaar de Deutsche Bank KunstHalle. Het nieuwe museum opent met een solotentoonstelling van de Pakistaanse kunstenaar Imran Qureshi.

Qureshi (1972) is door de bank uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar 2013 en krijgt daardoor een ruim podium in de nieuwe KunsHalle. Ook zal het museum geregeld tijdelijke exposities presenteren met werk uit de collectie van de Deutsche Bank. Net als in het Deutsche Guggenheim het geval was, zal de KunstHalle zich richten op hedendaagse kunst, uit alle delen van de wereld.

Het Deutsche Guggenheim opende de deuren in 1997 in een oud bankgebouw aan Unter den Linden. Het museum was een samenwerkingsverband tussen de Deutsche Bank en de Solomon R. Guggenheim Foundation. De overeenkomst tussen de twee instellingen loopt aan het eind van dit jaar af en wordt niet verlengd. De Deutsche Bank KunstHalle opent naar verwachting in april 2013.

De laatste expositie van het Deutsche Guggenheim, Visions of Modernity, opende vorige week en duurt tot en met 17 februari. De slottentoonstelling schetst een beeld van het verzamelbeleid van personen die bij de Guggenheim Foundation betrokken waren, onder wie Solomon R. Guggenheim en diens nicht Peggy Guggenheim.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share