Geen categorie

Alle Drentse musea op één site

0 0
Read Time:45 Second

Wie een museum in Drenthe wil bezoeken, maar nog twijfelt over de keuze, kan sinds gisteren terecht op de site www.museaindrenthe.nl. Alle 44 musea in de noordelijke provincie worden daarop belicht.

Screenshot www.museaindrenthe.nl.

De website is het antwoord op de behoefte bij het publiek om snel een overzicht te krijgen van alle Drentse musea. Het is de verwachting dat de website museumbezoek zal stimuleren, bijvoorbeeld onder toeristen. Zij kunnen nu snel vanaf hun vakantieadres musea vinden bij hen in de buurt.

De site biedt een overzicht van lopende tentoonstellingen, maar toont ook hoogtepunten uit de verschillende collecties. Het schilderij De turfboot van Van Gogh en het Meisje van Yde, beide te zien in het Drents Museum, zijn twee topstukken die worden uitgelicht. Een kaart onder de knop Musea toont waar alle musea zich bevinden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share