Geen categorie

Al ruim 200.000 bezoekers voor De oase van Matisse

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

De oase van Matisse in het Stedelijk Museum heeft sinds de opening op 27 maart al meer dan 200.000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 16 augustus.

Zaaloverzicht, met rechts in het midden La perruche et la sirène, uit 1952-1953. Foto: Suzanne Sanders.
Zaaloverzicht, met rechts in het midden La perruche et la sirène, uit 1952-1953. Foto: Suzanne Sanders.

De oase van Matisse is de grootste Matisse-tentoonstelling in Nederland ooit. Met ruim honderd werken van ruim 35 internationale bruikleengevers is ze bovendien een van de meest omvangrijke exposities in de geschiedenis van het Stedelijk Museum. Op de tentoonstelling is te zien hoe Matisse tot aan zijn dood met minimale middelen een lichte, vrolijke zorgeloosheid creëerde: ‘de oase van Matisse’.

Zakelijk directeur Karin van Gilst is blij met de tussenstand. Samen met de Malevich-tentoonstelling is dit het grootste project van het museum sinds de heropening. Door de grote bezoekersaantallen werkt het museum voor het eerst met een time slot per ticket. “Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest over drukte in musea. Wij merken dat wij dankzij deze time slots de bezoekersstroom heel goed kunnen regelen, waardoor het zelden druk aanvoelt.”

Het publiek kan online kaartjes kopen en het voorkeurstijdstip bepalen. Het time slot geldt voor het moment van entree; eenmaal binnen kan de publiek zo lang blijven als gewenst. Relatief rustige tijden zijn de maandagen en de donderdagavond, als het museum tot 22.00 uur open is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share