Geen categorie

Rijksmuseum Twenthe uit gevarenzone

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe (RMT) is officieel uit de gevarenzone. Dat laat het vandaag weten in zijn nieuwsbrief. In 2012 dreigde het in Enschede gevestigde museum nog de deuren te moeten sluiten.

Uiteindelijk kon het museum toch open blijven, doordat minister Bussemaker van Cultuur besloot de subsidie minder te korten dan aanvankelijk de bedoeling was. Toen had de instelling vanwege de bezuinigingen al 13 van de 38 medewerkers moeten ontslaan. Na de ontslagen resteerde een tekort van 572.000 euro.

De minister kwam het museum vervolgens tegemoet met een bedrag van 432.000 euro. Op voorwaarde dat de gemeente Enschede en provincie Overijssel de ontbrekende 140.000 euro zouden bijdragen.

 

De komende jaren kan Rijksmuseum Twenthe rekenen op structurele subsidie. Dat bleek afgelopen maandag toen Bussemaker haar cultuurbeleid voor de periode 2017-2020 presenteerde. “Een zeer welkome boodschap, die bewijst dat RMT zich de afgelopen jaren heeft teruggevochten van een met sluiten bedreigd museum naar een voorbeeldpositie in de culturele sector”, aldus het RMT in de nieuwsbrief.

De dreigende sluiting had in 2012 ook nog een positief effect. Verzamelaar en voormalig galeriehouder Adriaan van Ravesteijn schonk het RMT ongeveer 140 kunstwerken. Daarmee benadrukte hij zijn betrokkenheid met het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share