Geen categorie

Donald Duck in de stijl van Piet Mondrizwaan

2 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Cover Donald Duck 23, 2017.

Een groep kunstenaars, onder leiding van Theo van Donsburg, besloot honderd jaar geleden dat het allemaal wel wat moderner kon. “En strakker, niet te vergeten!” Dit was het begin van kunstenaarsbeweging De Stijl en Duckstad staat daar uitgebreid bij stil, blijkt uit het nieuwste nummer van de Donald Duck.

Tekst: Evert-Jan Pol

Het vrolijke – o, pardon! – abstracte weekblad komt deze week met een speciale Mondrizwaaneditie. In het openingsverhaal speelt Piet Mondrizwaan, de bekendste vertegenwoordiger van De Stijl, een belangrijke rol. Want waar is die picknickmand, die hij ooit voor Kaatje Kukelheim maakte?

Heel Duckstad kleurt intussen rood, geel, blauw, wit en zwart; iedereen lijkt mee te doen aan het themajaar 100 jaar Strak. Donald en de neefjes zijn van de partij en ook oom Dagobert doet een duit in het zakje. Nou ja, niet letterlijk een duit natuurlijk, want dat kost alleen maar geld.

Het is niet de eerste keer dat de Donald Duck in het teken staat van kunst. Eerder wijdde het blad al nummers aan Vincent van Dogh en het DuckstadMuseum. In 2012 speelde een verhaal zich af in het Drents Museum.

Donald Duck 23, 2017 ligt nu in de winkel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share