Geen categorie

Warhol als behang

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Een echte Andy Warhol is vrij prijzig; het werk van de Amerikaanse kunstenaar brengt op veilingen miljoenen op. Liefhebbers met een iets minder gevulde portemonnee kunnen binnenkort toch een Warhol aan de muur bevestigen. In de vorm van behang.

 

Behang gebaseerd op Flowers van Andy Warhol. Courtesy Famous Amsterdam & Reflex Amsterdam - Andy Warhol Flavor Paper.
Behang gebaseerd op Flowers van Andy Warhol. Courtesy Famous Amsterdam & Reflex Amsterdam – Andy Warhol Flavor Paper.

 

Vanaf 12 december presenteert Famous Amsterdam in samenwerking met Reflex Amsterdam namelijk de behangcollectie Andy Warhol Flavor Paper. De kunst- en boekhandel en de galerie zijn in Nederland aangesteld als officiële agent voor de verkoop van het behang.

De collectie is tot stand gekomen in samenwerking met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts. Het behang is gebaseerd op beelden van zijn werk, zoals Flowers, Queen Elizabeth II en The Last Supper.

Behang gebaseerd op Queen Elizabeth II van Andy Warhol. Courtesy Famous Amsterdam & Reflex Amsterdam - Andy Warhol Flavor Paper.
Behang gebaseerd op Queen Elizabeth II van Andy Warhol. Courtesy Famous Amsterdam & Reflex Amsterdam – Andy Warhol Flavor Paper.

Enkele behangvarianten zijn voorzien van diamond dust, tot glitterend materiaal vermalen glas. Met dat materiaal bestrooide Warhol ooit zijn zeefdrukken, voor subtiele kleurveranderingen. Warhol wilde eerst eigenlijk echte diamanten gebruiken, maar dat bleek in de praktijk niet goed op het doek aan te brengen.

En misschien maar goed ook, want anders was dit behang weer een stuk duurder uitgevallen. Nu starten de prijzen vanaf 225 euro per rol.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share