Geen categorie

Drie musea kopen uit collectie Piet en Ida Sanders

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

De Piet en Ida Sanders Collectie heeft bij Christie’s Amsterdam bijna 6 miljoen euro opgebracht. Dit was 3 miljoen meer dan verwacht. Het duurste werk, Concetto Spaziale, uit 1954 van Zerokunstenaar Lucio Fontana gaat voor bijna 1,3 miljoen naar Duitsland.

Drie musea deden op de veiling een aankoop. Het Cobra Museum bood succesvol op een mannetje van piepschuim van Karel Appel, dat binnenkort in het museum het houten spijkermannetje van dezelfde kunstenaar zal ontmoeten. Het Rijksmuseum kocht een vroege, abstracte prent van Hendrik Nicolaas Werkman en Singer Laren breidde de collectie uit met een bronzen werk van Henk Visch.

Atomico van Marino Marini op een keukenplank. Foto: Jan van Esch.
Atomico van Marino Marini op een keukenplank. Foto: Jan van Esch.

Ida en Piet Sanders verzamelden hun leven lang kunst. Toen eenmaal de muren vol hingen was er altijd nog wel ergens plaats voor een beeld. Zo stond Marino Marini’s sculptuur Atomico  op een keukenplank voor het raam. Dat beeld wisselde bij Christie’s van eigenaar voor 349.500 euro. De prijzen waarvoor de werken op de veiling werden verkocht, varieerden van 300 euro tot anderhalf miljoen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share