Geen categorie

Vincent is terug

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Door de omvangrijke tentoonstelling Verlangen naar volmaaktheid was een deel van de grote collectie met werken van Vincent van Gogh tijdelijk niet te zien in het Kröller-Müller Museum. Maar Vincent is terug. In wisselende presentaties vertelt het museum Van Goghs verhaal.

 

De rode draad wordt gevormd door twee verhalen: die van Van Gogh en zijn kunst, en het verhaal van de bijzondere collectiegeschiedenis van het museum. Archiefstukken, foto’s en andere documenten geven een kijkje achter de schermen van het museum. Briefcitaten van Van Gogh zorgen voor een persoonlijke noot.

In Vincent is back – deel I ligt de nadruk op Van Goghs Nederlandse periode (1881-1886) en het grote aantal tekeningen dat het museum bezit uit die tijd. Deze tekeningen zijn door hun kwetsbaarheid en gevoeligheid voor licht zelden te zien.

Vincent is back – deel I: Geboortegrond, 15 december 2012 – 1 april 2013 in het Kröller-Müller Museum, Otterlo

Vincent van Gogh (1853-1890), Schovenbindende boerin, jul-aug 1885, zwart krijt, grijs gewassen, sporen van fixatief, op velijn papier. © Kröller-Müller Museum, Otterlo.

Vincent van Gogh (1853-1890), Schovenbindende boerin, jul-aug 1885, zwart krijt, grijs gewassen, sporen van fixatief, op velijn papier. © Kröller-Müller Museum, Otterlo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share