Geen categorie

Slot Zeist toont Corneille

0 0
Read Time:50 Second

Corneille, Femme et Faune Familiere, 1978 aquatint.

Slot Zeist wijdt een tentoonstelling aan het grafische werk van Corneille (1922-2010). Het slot toont onder meer litho’s, zeefdrukken en etsen. Net als op zijn schilderijen en ontwerpen voor commerciële objecten, maken vrouwen en vele dieren hier de dienst uit.

De als Guillaume Cornelis Beverloo geboren Nederlandse kunstenaar was in 1948 een van de initiatiefnemers van de kunstbeweging Cobra (samen met onder anderen Karel Appel en Asger Jorn). De Cobrakunstenaars lieten zich vooral inspireren door kindertekeningen, primitieve volkskunst en outsider art, kunst gemaakt door geesteszieke kunstenaars.

Zijn kenmerkende kleurrijke stijl ontwikkelde Corneille pas na het einde van Cobra. Vooral zijn reizen naar Afrika en door het Caribische gebied bleken van blijvende invloed op zijn werk. Hij schilderde vele tropische landschappen, bevolkt met vrouwen, dieren en planten. Dieren, zoals vogels en katten, zouden altijd een geliefd onderwerp blijven.

Corneille – Grafisch Werk, 20 januari t/m 7 april in Slot Zeist

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share