Geen categorie

Marc Verhaegen tekent strip over Vincent van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Omslag stripboek Vincent van Gogh, de worsteling van een kunstenaar, door Marc Verhaegen en Jan Kragt.

Het verhaal over Vincent van Gogh is al vele malen verteld, maar nog niet eerder in een stripverhaal. In de loop van deze maand komt daar verandering in met het stripboek Vincent van Gogh, de worsteling van een kunstenaar. Tekenaar is Marc Verhaegen, bekend van onder meer Suske en Wiske.

Verhaegen schreef het verhaal samen met Jan Kragt. Het Van Gogh museum in Amsterdam gaf zijn volledige medewerking aan het project en is tevreden over het resultaat, aldus Verhaegen in zijn weblog. In dit blog geeft hij af en toe enkele previews. Ook leest het blog als een soort making of van de strip.

Verhaegen stuitte bij tijdens het tekenproces op enkele praktische vraagstukken. Welk type trein reed er bijvoorbeeld in 1890 van het zuiden naar het noorden Frankrijk? En welk landschap doorkruiste hij? Een treinspotter hielp de tekenaar bij het maken van de juiste keuze en de achtergrond baseerde Verhaegen op Van Goghs tekeningen De rots van Montmajour met pijnbomen en De Oogst.

De plannen voor deze stripbiografie zijn opmerkelijk, omdat ook Barbara Stok al bezig is aan een stripboek over de Nederlandse kunstenaar. Zij doet dit in opdracht van het Van Gogh Museum. Haar boek is naar schatting in de loop van 2012 klaar. Het stripboek van Verhaegen en Kragt verschijnt medio februari.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share