Geen categorie

Duitse deelstaatpremier bezoekt Rotterdamse exposities

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Het Chabot Museum, Huis Sonneveld en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam ontvingen gisteren Reiner Haseloff , de minister-president van de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. Hij bezocht daar het tentoonstellingsproject Simultaan Modernisme – Simultanität der Moderne.

 

Foto: Bas Czerwinski.
Foto: Bas Czerwinski.

 

Aan het begin van de twintigste eeuw waren het Duitse Dessau en Rotterdam belangrijke broedplaatsen op het gebied van architectuur, kunst en vormgeving. Er was een intensieve uitwisseling van ideeën tussen de twee steden, die voortkwam uit de drang om met nieuwe kunstvormen bij te dragen aan een betere wereld. Het project Simultaan Modernisme – Simultanität der Moderne staat hierbij stil. In Dessau doet Bauhaus Dessau een duit in het zakje en in Rotterdam doet ook museumwoning De Kiefhoek mee.

In Rotterdam bezocht Haseloff, tevens beschermheer van de Stiftung Bauhaus Dessau, museumwoning Huis Sonneveld en de tentoonstellingen Bauhaus Dessau – Branding Rotterdam in het Chabot Museum en Simultaan Modernisme in de Van Nelle Fabriek. De Rotterdamse locaties en bijbehorende tentoonstellingen zijn te bezoeken met één combiticket. Deze is verkrijgbaar via de website van het Chabot Museum.

Simultaan Modernisme – Simultanität der Moderne, 8 oktober 2016 t/m 19 februari 2017 op 5 locaties in Rotterdam en Dessau (Duitsland)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share