Geen categorie

Stem op het mooiste naakt

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

De stemronde van de kunstwedstrijd van Avrotros is begonnen. Sinds gisteren hangen in Museum de Fundatie in Zwolle twintig naakten, gemaakt door (amateur)kunstenaars. De jury koos deze uit 3500 kunstwerken.

 

Erica Hyatt, De onthulling, 2016.
Erica Hyatt, De onthulling, 2016.

 

De jury, bestaand uit Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie) en beeldend kunstenaars David Bade en Marte Röling, kozen uiteenlopende naakten. De in een eerder artikel genoemde naaktkat haalde de selectie niet, in tegenstelling tot een pasgeboren pauwstaartduif.

De overige werken stellen allemaal mensen voor, afgebeeld in diverse stijlen. Twee werken zijn sculpturen, de andere naakten zijn geschilderd of getekend.

Stemmen kan tot en met 9 juni, in het museum, maar ook online. De jury kiest zelf ook een favoriet. De winnaars van de publieks- en juryprijs worden bekendgemaakt op 10 juni.

Meinte van der Meulen, Look at me! 2, 2016.
Meinte van der Meulen, Look at me! 2, 2016.

De jurywinnaar krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis naar Bilbao. Zijn of haar werk krijg daarnaast een plek in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine van Avrotros. Ook mag de maker een week lang werken in de torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma Opium op 4. De winnaar van de publieksprijs krijgt een 3-daagse busreis langs musea in Noord-Frankrijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share