Geen categorie

Witte jurk Marilyn Monroe komt naar De Nieuwe Kerk

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

De witte jurk die Marilyn Monroe droeg in de film Seven Year Itch komt naar Nederland. Het kledingstuk is vanaf 1 oktober te zien in een tentoonstelling over de filmster in De Nieuwe Kerk Amsterdam.

De instelling maakte dit bekend op negentigste geboortedag van de actrice. Lookalike Memory Monroe (Claudia Kooij) kwam, gekleed in een gelijksoortige jurk, naar de kerk. Een originele Cadillac Fleetwood uit 1962 vervoerde haar naar de Dam, waar jazz-zanger Paul van Kessel haar toezong.

Directeur Cathelijne Broers van De Nieuwe Kerk Amsterdam ontving haar vervolgens en maakte binnen het nieuws over de jurk bekend. William Travilla ontwierp het kleed in 1955 voor de film Seven Year Itch. Monroe droeg de japon onder meer in een wereldberoemde scène waarin ze boven een ventilatierooster van de metro staat. De lucht deed de jurk opwaaien.

De jurk is een van de topstukken van de tentoonstelling 90 Jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw . Deze bevat verder ruim 140 andere persoonlijke bezittingen van Monroe, waaronder voorwerpen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California.

Memory Monroe in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Foto:  Janiek Dam.
Memory Monroe in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Foto: Janiek Dam.

“Dat we de wereldberoemde jurk kunnen krijgen is heel bijzonder, omdat die meer dan 50 jaar geleden van een kwetsbare stof is gemaakt”, aldus Cathelijne Broers. “Maar dit iconische object kan natuurlijk niet ontbreken in een biografische tentoonstelling over Marilyn Monroe. We zullen de jurk een bijzondere plaats geven.” De expositie duurt van 1 oktober 2016 tot en met 5 februari 2017.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share