Geen categorie

Tentoonstelling Isa Genzken reist door naar Berlijn

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

De tentoonstelling Isa Genzken: Mach Dich hϋbsch! reist door naar Berlijn, de woonplaats van de kunstenaar. De expositie, die nu nog te zien is in het Stedelijk Museum, opent op 9 april in de Martin-Gropius-Bau. Omdat de originele titel al in het Duits is, verhuist die natuurlijk mee.

 

Isa Genzken, Nofretete, 2015, Galerie Buchholz, Keulen/Berlijn/New York en Hauser & Wirth. Foto: Evert-Jan Pol.
Isa Genzken, Nofretete, 2015, Galerie Buchholz, Keulen/Berlijn/New York en Hauser & Wirth. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Directeur Beatrix Ruf en conservator Martijn van Nieuwenhuyzen van het Stedelijk stellen de presentatie samen. Dat deden ze ook al in Amsterdam. Ze vertalen het tentoonstellingsconcept naar tien Berlijnse zalen. Net als in het Stedelijk presenteren ze Isa Genzkens oeuvre niet chronologisch, maar als een montage waarin de dwarsverbanden en thematische lijnen duidelijk worden.

Thema’s als artistieke positie, lichaam en (seksuele) identiteit, (zelf)portret en autobiografie, architectuur en grootstedelijke cultuur komen aan bod. De karakteristieke ellipsoïden en hyperbolen zijn te zien in het monumentale Lichthof van de Martin-Gropius-Bau. Deze serie wordt aangevuld met een grote extra ellipsoïde uit een Berlijnse collectie.

Isa Genzken: Mach Dich hübsch!, t/m 6 maart in het Stedelijk Museum, Amsterdam en van 9 april t/m 26 juni in de Martin-Gropius-Bau, Berlijn

Zie ook: Isa Genzken: beetje vreemd

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share