Geen categorie

Het is bijna Haarlemse Lente

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Nieuws

Vogels fluiten, narcissen en andere bloemen staan in bloei. Het mag duidelijk zijn: de lente is begonnen. Volgens de meteorologen althans. In Haarlem wachten ze nog even. Daar vieren ze het voorjaar in het weekend van 18 maart, met de Haarlemse Lente.

 

Haarlemselente_banner_website_800x240

 

Het culturele evenement begon in 2012 als een soort museumnacht, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heel weekend. Aan de lustrumeditie doen veertien instellingen mee. De organisatie wil met een ruime variatie laten zien dat in de klassieke schilderstad Haarlem oude en hedendaagse kunst heel goed samengaan.

Het Frans Hals Museum bewijst dat al vaker met de expositieserie Nieuw&Oud (voorheen Conversation Pieces). De nieuwste aflevering opent tijdens Haarlemse Lente. Kunstenaar Than Hussein Clark reageert met nieuw werk op interieur, collectie en bloemen. De Haarlemse kunstenaars Rutger van der Tas en Piet Zwaanswijk reageren als gelegenheidsinitiatief juist op elkaars werk.

Het recent opgerichte The Sugar Pop Institute presenteert drie kunstenaars die werken met feestelijkheid, kleur, lijnen en metrosensueel gedrag. Het thema van de jubileumeditie van Haarlemse Lente is Jubilee Lines en de Nieuwe Vide laat drie kunstenaars daarom de Jubilee Line in Londen nemen en nieuw werk maken. En Museum het Dolhuys geeft ‘speedtours’ langs werken van Rosemin Hendriks.

Werk van Rosemin Hendriks, te zien in Museum het Dolhuys.
Werk van Rosemin Hendriks, te zien in Museum het Dolhuys.

Beeldende kunst en woordkunst komen ook samen tijdens de Haarlemse Lente. Op zondag 20 maart is er een literaire performanceroute langs een selectie van de verschillende locaties. De Utrechtse literaire organisatie Mooie Woorden presenteert optredens op zaal, door jonge, debuterende schrijvers. Bezitters van het boekenweekgeschenk reizen die dag gratis met de trein naar Haarlem.

Haarlemse Lente, 18 t/m 20 maart in Haarlem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share