Geen categorie

Wim Pijbes vertrekt bij Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Nieuws

Wim Pijbes (1961) vertrekt per 1 augustus als directeur van het Rijksmuseum. Hij wordt algemeen directeur van Voorlinden, een nieuw museum voor hedendaagse kunst en bijbehorend natuurgebied tussen Scheveningen en Wassenaar.

 

Wim Pijbes. Foto: Vincent Mentzel.
Wim Pijbes. Foto: Vincent Mentzel.

 

Sinds 1 juli 2008 staat Pijbes aan het roer van Nederlands bekendste museum. Zijn directoraat stond de eerste vijf jaren voornamelijk in het teken van de grondige verbouwing, uitbreiding en herinrichting. Na de heropening in april 2013 is het bezoek aan het Rijksmuseum verdubbeld (2,4 miljoen in 2015). Dat geldt ook voor het jeugdbezoek. Vorig jaar kwamen 325.000 jongeren naar het museum.

“Ik heb met heel veel plezier en inzet de taken volbracht die ik bij mijn aantreden had gesteld”, vertelt Pijbes. “Ik heb leiding mogen geven aan een van de mooiste musea in de wereld en heb met een fantastisch team van enthousiaste collega’s het Rijksmuseum mogen openen. Het gebouw is open, mede dankzij de meermalen bekroonde website is de collectie open en bovenal heeft het Rijksmuseum een open houding naar onze bezoekers en de wereld. Ik ben trots dat bezoekers van alle leeftijden genieten van de tuinen en de Teekenschool. Het Rijksmuseum is in de harten en de hoofden van het publiek en dat stemt mij tot grote dankbaarheid.”

De raad van toezicht van het Rijksmuseum prijst de scheidende directeur. “Wim Pijbes heeft met de van hem bekende tomeloze energie en inzet een cruciale rol gepeeld om het Rijksmuseum te vormen tot wat het nu is: een museum van wereldklasse”, aldus voorzitter Jaap de Hoop Scheffer. “Grote waardering en dank gaan dan ook naar hem uit.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share