Geen categorie

Picl: (kunst)films kijken vanaf je eigen bank

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Een film kijken; de meesten van ons doen dat graag. En dan het liefst in de bioscoop, waar zo’n mooi groot scherm hangt. Maar daar heeft lang niet iedereen altijd tijd voor. Streamingsdienst Picl is dan een uitkomst. Die biedt actuele filmhuisfilms aan, waaronder ook enkele interessante kunstfilms.

Tekst: Evert-Jan Pol

Screenshot van de website Picl.nl.

Picl is een initiatief van Stichting Nederlandse Filmpromotie in samenwerking met twintig Nederlandse filmhuizen. De dienst heeft als doel de zichtbaarheid van (Nederlandse) documentaires en artistieke films te vergroten.

“Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers”, aldus Picl op haar website. “Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van films.”

Still uit Christo: Walking on Water.

Picl is behoorlijk gebruiksvriendelijk, weet ik inmiddels uit ervaring. Via de dienst keek ik de documentaire Christo: Walking on Water, over het project The Floating Piers van kunstenaar Christo. Andere kunstfilms zijn Werk ohne Autor (die wij al bespraken op deze site) en The Man who stole Banksy. Na eenmalige eenvoudige registratie kan ik de gewenste film selecteren. Die ik na betaling direct kan bekijken (of later, maar wel binnen 48 uur).

Eerst moet ik wél nog een filmhuis kiezen. Het aankoopbedrag gaat namelijk naar een aangesloten filmtheater naar keuze. Kijkend vanaf je bank thuis, steun je zo alsnog een bioscoop. Wat ik een heel sympathieke gedachte vind.

Ik hoor je denken: ‘Ja, maar een film kijken op mijn computer vind ik niet zo prettig’. Vrees niet! Tegenwoordig tover je zonder weinig problemen een film van je telefoon, tablet of laptop naar het grotere scherm van je televisie. Zelf deed ik dat met Chromecast. Bovendien zijn de meeste laptops aan te sluiten op een televisie.

Bijna iedereen kan dus een recente filmhuisfilm in huis halen. Je hoeft er zelfs de deur niet meer voor uit.

Een film kijken via Picl kost € 4,99 of € 8,50 (premièrefilms) per keer.

Lees ook: Indrukwekkende film over een Duitse kunstenaar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share