Geen categorie

Mysterie in Maritiem Museum Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nieuws / Expositie

Het Maritiem Museum Rotterdam is van 5 juli tot en met 31 augustus gehuld in mysteries. Families met kinderen zijn welkom om als echte Sherlock Holmes te speuren naar smokkelwaar in de kinder-doe-expositie Professor Plons speurt naar sporen.

Kinderen van 4 tot 10 jaar gaan op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu er smokkelaars in de haven actief zijn, heeft de professor de hulp van de kinderen extra hard nodig. Verkleed als onderzoeker gaan ze met vergrootglas, blacklightzaklamp en spiegeltje op zoek naar sporen van verboden dieren en naar geheime codes.

Professor Plons. Beeld: Maritiem Museum Rotterdam.

Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de jonge detectives op zoek naar de dief een geldkistje in de museumhaven. Weet de vuurtorenwachter hier meer van? Of kon de eigenaresse van de meer dan 100 jaar oude aak het Annigje het geld goed gebruiken om haar doktersrekening te betalen? Families met kinderen kammen de museumhaven uit en klauteren aan boord van historische schepen om de dader in de kraag te vatten.

En wellicht kunnen ze de politie ook helpen bij de zoektocht naar de identiteit van een zeeman die is afgebeeld op een oud schilderij. De enige aanwijzing is een bericht in onbegrijpelijke seinvlaggen. De politie zit met de handen in het haar en roept de hulp in van museumbezoekers. Met een zaklamp speurt jong en ouder in donkere containers naar aanwijzingen. Historische figuren als Michiel de Ruyter helpen hen een handje.

Professor Plons speurt naar sporen, 5 juli t/m 31 augustus in Maritiem Museum Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share