Geen categorie

Zeldzame broche Lalique ontdekt bij Tussen Kunst & Kitsch

0 0
Read Time:56 Second

Tijdens opnames voor het AVRO-programma Tussen Kunst & Kitsch is een uiterst zeldzame broche ontdekt van de wereldberoemde Franse edelsmid en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). De waarde wordt geschat op 100.000 euro.

De broche is zo zeldzaam omdat het sieraad rechtstreeks uit handen van Lalique komt en nooit eerder publiekelijk te zien is geweest. Het sieraad van goud, briljanten, glas en vensteremail kwam op tafel tijdens opnames in Kasteel Groeneveld in Baarn. Juwelenexpert Klaas Martijn Akkerman herkende het als een echte Lalique uit circa 1904.

De grootvader van de eigenaresse – toen consul in Sint Petersburg – kocht de broche rechtstreeks van Lalique. Toen de familie tijdens de revolutie het land moest ontvluchten, kwam de broche met hen mee naar Nederland. De eigenaresse had het sieraad nooit eerder laten taxeren en was daarom zeer verbaasd toen haar de waarde werd verteld.

De broche is het meest waardevolle sieraad dat in 25 jaar Tussen Kunst & Kitsch  is ontdekt. De eigenares heeft hem inmiddels verkocht. De vondst is te zien in de aflevering die woensdag 18 november wordt uitgezonden op Nederland 1 om 20.30 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share