Geen categorie

Bijna 2,5 miljoen bezoekers Rijksmuseum

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum blijft populair. Het kreeg dit jaar bijna 2,5 miljoen bezoekers., een nieuw record. Vorig jaar brachten 2,2 miljoen mensen een bezoek. Dit maakte het museum vandaag bekend.

President Obama voor Rembrandts late zelfportret, 24 maart 2014. Foto: Pete Souza.

 

Meer dan de helft van de bezoekers, 55 procent, was afkomstig uit Nederland. En 350.000 kinderen wisten het museum te vinden, van wie 100.000 in schoolverband.

In 2014 ontving het museum bovendien het hoogste aantal particuliere financiële giften in zijn geschiedenis. Vorige week nog, schonk de familie Van Regteren Altena het museum een aankoopfonds. Het Rijksmuseum Fonds beheert inmiddels 120 zogeheten Fondsen op Naam, bestemd voor onder meer aankopen, onderzoek en educatie.

Delen van de Rijksmuseumcollectie waren in 2014 wereldwijd zichtbaar op ruim 160 tentoonstellingen en museale presentaties, waaronder Hollanders van de Gouden Eeuw in Hermitage Amsterdam. Verder leende het Rijksmuseum topstukken uit aan de expositie Rembrandt: The Late Works in de National Gallery in Londen. Deze tentoonstelling is van 12 februari tot en met 17 mei 2015 ook in het Rijksmuseum te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share