Geen categorie

Zes ton voor Jan Schoonhoven

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Een werk van Jan Schoonhoven was het topstuk tijdens de tweedaagse Zero-veiling bij Christie’s Amsterdam. Het reliëf R69-32 was goed voor 457.000 euro. Dit was ruim meer dan de hoogste schatting van drie ton.

In totaal gingen er tien Schoonhovens onder de hamer. Samen brachten de reliëfs en werken op papier 603.625 euro op. Dit is inclusief veilingkosten.

Jan Schoonhoven (1914-1994) staat weer volop in de belangstelling. Vorige week opende in zowel Museum Prinsenhof Delft als Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling over de kunstenaar, die bekend werd met zijn witte reliëfs van karton, krantenpapier en verf.

Jan Schoonhoven, R69-32. Foto: Christie’s Images ltd. 2015.
Jan Schoonhoven, R69-32. Foto: Christie’s Images ltd. 2015.

Het Delftse museum belicht Schoonhoven als kunstenaar én als mens. De tentoonstelling in Schiedam staat stil bij de ontwikkeling van zijn werk in de context van zijn tijd en in relatie tot internationale geestverwanten. De exposities Kijk, Jan Schoonhoven, (Museum Prinsenhof Delft) en De werkelijkheid van Jan Schoonhoven (Stedelijk Museum Schiedam zijn te zien tot en met 14 februari 2016.

Tot en met 8 november toont ook het Stedelijk Museum in Amsterdam nog werk van de Nederlandse kunstenaar. Dit in het kader van de tentoonstelling over de avant-gardistengroep Zero.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share