Geen categorie

5MM verhuist

0 0
Read Time:56 Second

Het 5MinutenMuseum (5MM) in Eindhoven gaat verhuizen, maar niet heel ver. Vanaf 4 september is het minimuseum te vinden in de Apparatenfabriek op Strijp-S, slechts twee deuren verwijderd van de vorige locatie.

Het 5MM is een museum dat niet meer van je tijd vraagt dan 5 minuten. Een museum ook, waarin elke expositie slechts draait om één werk. Maar dat werk kan dan wel een hele tentoonstelling dragen; 5 minuten lang en voor de liefhebber misschien zelfs 15 of 60 minuten.

Het werk dat tijdens de eerste expositie op de nieuwe locatie centraal staat is Masks van de jonge Brabantse kunstenaar Sjors Vervoort. Masks is een korte experimentele stop-motionanimatie, waarin ruimtelijke kartonnen figuren tot leven komen en een menselijk figuur overnemen.

De maskers uit de titel zijn allemaal van karton en met de hand gemaakt. Het decor van de film is de omgeving van 5MM. Vervoort fotografeerde die omgeving en verving de objecten daarin door kartonnen figuren. In het 5MinutenMuseum wordt de film in een loop gedraaid en staan ook de kartonnen objecten tentoongesteld.

Masks, 4 september t/m 9 oktober in het 5MinutenMuseum, Eindhoven

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share