Geen categorie

TEFAF van start

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

Guido Reni (1575-1642), De tenhemelopneming van Maria, olieverf op koper, aangeboden door Jean-Luc Baroni Ltd, Londen.

Verzamelaars en kunsthandelaren kunnen vanaf vandaag tien dagen lang terecht op de TEFAF in Maastricht. Op de belangrijke kunst- en antiekbeurs is een keur aan topkunst te zien en te koop.

Een van de hoogtepunten is het onlangs teruggevonden schilderij De tenhemelopneming van Maria van Guido Reni (1575-1642). Het op koper geschilderde werk werd al in 1678 voor het eerst beschreven, in Reni’s biografie door Malvasia. Het was de eerste voorstelling waarop Reni de tenhemelopneming van Maria vastlegde. Later zou hij dat nog vele malen opnieuw doen. Het werk was ooit eigendom van Eugene de Beauharnais, de aangenomen zoon van Napoleon.

Een ander topstuk op de TEFAF is een dubbelzijdige schets in olieverf van Eugène Delacroix (1798-1863). Op de voorzijde staat een naar links gekeerd bruin paard. Op de achterzijde zijn penseelschetsen te zien van een mannenhoofd met tulband en het hoofd en de achterkant van een paard. Delacroix was gefascineerd door dieren, vooral paarden, die hij zowel afzonderlijk en als onderdeel van grotere composities afbeeldde.

Veel aandacht zal ongetwijfeld uitgaan naar Moulin de la Gallette, een van de weinige voluit gesigneerde schilderijen van Vincent van Gogh. Het doek werd voor het laatst tentoongesteld in 1965.

TEFAF, t/m 23 maart in het MECC in Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share