Geen categorie

Museum MORE koopt neushoorn

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Museum MORE in Gorssel heeft een babyneushoorn aangekocht. Van polyester en piepschuim welteverstaan. Ortus, zoals het beeld heet, is een creatie van Miriam Knibbeler en ligt in de museumtuin.

Miriam Knibbeler, Ortus, collectie Museum MORE, Gorssel.
Miriam Knibbeler, Ortus, collectie Museum MORE, Gorssel.

 

Ortus – Latijn voor geboorte, oorsprong en nieuw leven – is het eerste buitenwerk van de kunstenaar. En haar eerste werk van dit flinke formaat. De babyneushoorn heeft een afmeting van 310 bij 240 bij 110 centimeter.

De sculptuur was tot en met afgelopen weekend te zien op de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden. Daar groeide ze snel uit tot publiekslieveling en had een grote aantrekkingskracht op selfiemakers. Knibbeler won zondag 2 augustus de publieksprijs van het Leidsch Dagblad.

Knibbeler (1981) maakte een beeld van een witte neushoorn omdat het met deze soort slecht gesteld is. “Ze worden zeer ernstig bedreigd en wereldwijd zijn er nog maar enkele over. Ergens hoop ik, tegen beter weten in, iets van een ‘geboorte-energie’ voor de witte neushoorn de wereld in te sturen met dit beeld. Door de grootte van de neushoorn wil ik ook deze noodzakelijkheid benadrukken. Iemand zei dat als je er bij stilstaat dat de neushoorn vrijwel is uitgestorven, dat de ‘making-of’ al een bezwerende performance op zich is. En zo voelde het ook voor mij.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share