Geen categorie

Grafisch werk Picasso in Museum Drachten

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws / Expositie

Museum Drachten toont vanaf 29 augustus grafisch werk van Pablo Picasso. De expositie is mogelijk dankzij een aantal verzamelaars.

Picasso (1881-1973) wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Velen kennen hem vooral als schilder, maar de Spaanse kunstenaar heeft ook vele grafiek gemaakt. Hij hield van de uiteenlopende mogelijkheden die grafische technieken boden.

In de herfst van 1945 leerde hij, via Georges Braque, de drukker Fernand Mourlot kennen. Al snel daarna was Picasso hele dagen, van ‘s morgens 9.00 uur tot ‘s avonds 20.00 uur, in de weer in Mourlots werkplaats. Hij maakte talrijke afzonderlijke vellen en series en illustreerde meer dan 130 boeken met etsen, litho’s en andere druktechnieken.

Pablo Picasso (1881-1973), Les Ménines et la Vie.
Pablo Picasso (1881-1973), Les Ménines et la Vie.

Met de tentoonstelling ¡Que Viva Picasso! presenteert het Friese museum een overzicht van het grafische oeuvre van na 1945. Er komen niet minder dan 113 werken voorbij.

De bezoeker ziet onder meer Picasso’s wereldberoemde vredesduif van het Congress Mondial uit 1962 dat later hét symbool werd voor de wereldwijde vredesbeweging. En ook Les Ménines et la Vie krijgt een plek op de tentoonstelling. Eveneens aanwezig zijn de illustraties die Picasso maakte voor een gedichtenbundel van Tristan Tzara, de voorman van de Dada-Beweging.

¡Que Viva Picasso!, 29 augustus tot en met 1 november in Museum Drachten

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share