Geen categorie

Sinterklaas in Frans Hals Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Het Frans Hals Museum verkeerde gisteren al in Sinterklaasstemming. Het Haarlemse museum kocht bij Christie’s Amsterdam voor 58.600 euro het schilderij Sinterklaasavond van Richard Brakenburgh (1650-1702).

Richard Brakenburgh (1650-1702) 
Sinterklaasavond , olieverf op doek, 77 x 88 cm, ocllectie Frans Hals Museum, Haarlem.

“Wij zijn heel blij met dit vrolijke en verhalende schilderij, een unieke aanvulling op onze tentoonstelling De Gouden Eeuw viert feest die de 11de van de 11de opent”, aldus Karel Schampers, directeur van het Frans Hals Museum. “Na een kleine cosmetische ingreep zullen wij de Brakenburgh hierop een mooie plek geven, zodat iedereen met eigen ogen kan genieten van deze oer-Hollandse voorstelling waarop zoet, het heerlijke duivekaterbrood, en zuur, het huilende jongetje dat de roe in zijn schoen vindt, hand in hand gaan.”

De muren op de voorstelling zijn gedecoreerd met schilderijen. Het museum gaat deze bestuderen. “Wellicht vinden we daar een voorstelling die ons feestje nóg leuker maakt.” Het museum verwierf het werk op de veiling Oude Meesters en Romantische kunst. In totaal verkocht Christie’s voor ruim 4,3 miljoen euro aan kunst. Dit is het hoogste totaal sinds het veilinghuis in 2009 begon met deze categorie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share