Geen categorie

15 miljoen voor hooiberg van Monet

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Pas na een veertien minuten durende biedingenstrijd bij Christie’s New York ging de hamer van de veilingmeester neer, bij een bedrag van omgerekend 75,7 miljoen euro. Zoveel betaalde een Amerikaanse verzamelaar voor het schilderij Meule van Claude Monet. Nooit eerder werd er op een veiling meer betaald voor een werk van de Franse kunstenaar.

 

Claude Monet (1840-1926), Meule, olieverf op doek. Foto: Christie’s Images ltd.
Claude Monet (1840-1926), Meule, olieverf op doek. Foto: Christie’s Images ltd.

 

Het schilderij uit 1891 geldt als een van de mooiste voorbeelden uit Monets hooibergserie. In 1890 en 1891 schilderde Monet in totaal 25 hooibergen. Steeds bij ander licht en in verschillende weersomstandigheden.

De meeste schilderijen uit deze serie bevinden zich in musea, zoals Musée d’Orsay in Parijs en het Metropolitan Museum of Art in New York. Vorig jaar ontdekte onderzoekers dat een werk met dit onderwerp uit de collectie van een Fins museum ook een echte Monet was.

Een schilderij van Willem de Kooning gooide deze week ook hoge ogen bij Christie’s New York. Untitled XXV werd de duurste De Kooning op een veiling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share