Geen categorie

270.000 bezoekers voor vernieuwde Fundatie

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Het vernieuwde Museum de Fundatie in Zwolle is nu een jaar open en ontving in die periode 270.000 bezoekers. Dat zijn er drie keer zoveel als de gemiddelde 90.000 van de afgelopen jaren.

Museum de Fundatie in Zwolle. Foto: Evert-Jan Pol.

Het museum heropende vorig jaar met een opmerkelijke opbouw, in de vorm van een wolk (of ei), bekleed met 55.000 keramische dakpannen. De Wolk, een ontwerp van architect Hubert-Jan Henket, werd onderscheiden met een Dutch Design Award.

Verschillende tentoonstellingen, waaronder Dans op de Vulkaan – Kunst en leven in de Republiek van Weimar, Pieter Henket – The way I see it en Marino Marini-Schilder, tekenaar, beeldhouwer, trokken een recordaantal bezoekers naar het Zwolse museum. Kasteel het Nijenhuis, de tweede locatie van Museum de Fundatie, kreeg in dezelfde periode 55.000 bezoekers. Het totaal voor Museum de Fundatie  in de periode juni 2013 tot en met mei 2014 komt daarmee op 325.000.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share