Geen categorie

150.000 voor ram en schaap Lalanne

0 0
Read Time:54 Second

Een levensgrote ram van de Franse beeldhouwer Francois-Xavier Lalanne (1927-2008) is vandaag bij Christie’s Amsterdam geveild voor 85.000 euro. Vooraf werd verwacht dat de ram hooguit 35.000 euro zou opbrengen. Het bijbehorende schaap verdriedubbelde eveneens de schatting en ging weg voor 70.600 euro.

Francois-Xavier Lalanne (1927-2008), Ram en schaap, epoxy en brons.

De ram en het schaap maakten deel uit van de collectie van Jan des Bouvrie, waarvan vandaag een deel onder de hamer ging. De top 3 van de veiling (de sculpturen van Lalanne waren 1 en 2) werd met 67.000 euro gecompleteerd door een wit papier-maché reliëf van Jan Schoonhoven.

De totale opbrengst van de veiling was 1,2 miljoen euro. Jan des Bouvrie maakte de veiling mee en reageerde verheugd. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje trots op ben dat ik, getuige de goede opbrengst, al veertig jaar een goed oog heb.”

Zie ook: Christie’s veilt collectie Jan des Bouvrie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share