Geen categorie

Brutale roof schilderijen

0 0
Read Time:54 Second

Een 68-jarige inwoner van Den Haag is gistermiddag beroofd van vijf kostbare schilderijen. Onder de gestolen werken bevinden zich twee doeken van Isaac Israëls, met een gezamenlijke waarde van 200.000 euro.

De twee daders ging brutaal te werk, aldus de politie. Ze belden rond 15.00 uur aan bij het slachtoffer met de mededeling dat zij voor een restaurateur de twee schilderijen van Israëls kwamen halen. Omdat hij in juli al een ander schilderij door de restaurateur had laten ophalen en deze ook nog met de twee Israëls aan de slag zou gaan, gaf de Hagenaar de schilderijen aan het tweetal mee.

Even later kreeg de man toch argwaan en belde hij de politie. Op aanraden van de agenten nam hij vervolgens contact op met de restaurateur. Die ontkende echter dat hij de schilderijen had laten ophalen. Tijdens het politieonderzoek dat daarop van start ging, bleek al snel dat er nog drie schilderijen in de Haagse woning ontbraken. Om welke kunstwerken het gaat en wat de waarde hiervan is, is op dit moment nog niet bekend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share