Geen categorie

Fotografie met voorbedachten rade

0 0
Read Time:47 Second

Fotografie met voorbedachten rade, zo betitelt Museum Het Valkhof de foto’s die daar momenteel tijdelijk hangen. In de tentoonstelling Foto (=) Kunst staan foto’s centraal die met een vooropgezet plan tot stand zijn gebracht.

Jasper de Beijer, The Riveted Kingdom, 2007.

De twaalf fotografen die in deze tentoonstelling exposeren, fotograferen de realiteit en gebruiken soms zelfgemaakte decors of monteren intensief met de computer. Het resultaat zijn foto’s die een werkelijkheid tonen die afwijkt van de werkelijkheid die wij kennen.

Sommige fotografen laten zich inspireren door de schilderkunst. Wie niet beter zou weten, ziet in het werk The Riveted Kingdom van Jasper de Beijer bijvoorbeeld een fraai schilderij. Hij heeft de realiteit getransformeerd tot zijn eigen realiteit. Zijn werk en dat van de andere elf exposerende fotografen genereert verwondering en laat ruimte over voor verbeelding.

Foto (=) Kunst, t/m 19 juni in Museum Het Valkhof, Nijmegen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share