Geen categorie

Virtueel museum voor James Ensor

0 0
Read Time:40 Second

James Ensor (1860-1949) had al een museumhuis in Oostende en nu heeft ook zijn eigen kunstmuseum, online althans. Als afsluiter van Ensor-jaar 2010 (150 jaar na Ensors geboorte in Oostende) lanceerde de Vlaamse Kunstcollectie de website James Ensor. Een online museum.

Screenshot van de site James Ensor. Een online museum.

De website geeft een beeldend overzicht van alle werken van James Ensor die in het bezit zijn van Vlaamse musea. Iedere bezoeker kan, nadat deze zich heeft geregistreerd, favoriete werken opnemen in diens eigen virtuele collectie.

Ook geeft de site inzicht in het leven van de Vlaamse kunstenaar. Het wetenschappelijke onderzoek naar Ensor wordt er nader belicht. Zo ontstaat er een compleet beeld van de mens en kunstenaar James Ensor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share