Geen categorie

‘Betaalbare’ kunst in Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Kunstbeurzen waren er al volop toen de Schot Will Ramsey in 1999 de Affordable Art Fair introduceerde. Hij vond dat kunst ook betaalbaar kon zijn. Inmiddels zijn er elf van deze beurzen op drie continenten. De elfde editie in Amsterdam opent morgen.

 

Overzicht vanaf het balkon tijdens de editie van 2015. Foto: Evert-Jan Pol.
Overzicht vanaf het balkon tijdens de editie van 2015. Foto: Evert-Jan Pol.

 

De prijzen op de Affordable Art Fair in Amsterdam liggen tussen de 100 en 6000 euro, en dat is inclusief BTW. Voor 75 procent van de duizenden kunstwerken geldt dat ze zelfs niet duurder zijn dan 3.000 euro, aldus de organisatie.

Dit jaar bieden meer dan 65 (inter)nationale galerieën hun kunst aan. Een opvallende naam daartussen is die van het Volkskrant Magazine. Dat vroeg een aantal van zijn vaste fotografen en illustratoren om kunst te maken voor een toegankelijke prijs. Dit resulteerde in twintig  foto’s en illustraties met een gelimiteerde oplage.

Net als tijdens eerdere edities is er ook ditmaal een Ongekend Talent Expositie. Jonge kunstenaars die dit jaar afstudeerden aan de Nederlandse kunstacademies tonen op het balkon hun werk. Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete jong talent. De kunstenaar met de meeste stemmen mag een werk verkopen aan LeasePlan en krijgt een aanmoedigingsprijs van dit bedrijf.

Affordable Art Fair Amsterdam, 27 t/m 30 oktober in de Kromhouthal, Amsterdam Noord

Dit schreven we vorig jaar over de Affordable Art Fair in Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share