Geen categorie

Koningin opent jubileumexpositie Frans Hals Museum

0 0
Read Time:51 Second

Frans Hals (ca. 1582-1666), De luitspeler, ca. 1624-1626, collectie het Louvre, Parijs.

Koningin Beatrix opent vrijdag 22 maart de jubileumexpositie van het Frans Hals Museum in Haarlem. Met Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan viert het museum zijn honderdste verjaardag.

De expositie toont sleutelstukken van Frans Hals getoond te midden van schilderijen van beroemde collega’s als Titiaan, Rembrandt, Van Dyck, Jordaens en Rubens. De schilderijen zijn afkomstig uit onder meer The National Gallery in Londen, het Prado in Madrid, het Louvre in Parijs en diverse particuliere collecties.

De presentatie plaatst Hals’ werk in een breder verband, evenals de directheid waarmee hij zijn onderwerpen in beeld bracht. De tentoonstelling werpt daarmee een nieuw licht op Hals’ ambities en positie in de zeventiende eeuw. Een tijd waarin het ontwikkelen van een eigen stijl en het overtreffen van andere meesters een belangrijk streven was voor schilders. De expositie duurt van 23 maart tot en met 28 juli.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share