Geen categorie

Bonnefanten koopt schilderijen Mary Heilmann

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Het Bonnefantenmuseum heeft van het Mondriaan Fonds 77.000 euro ontvangen voor de aankoop van schilderijen van Mary Heilmann. Het gaat om de werken Road trip (2010) en Positive-Negative (2011).

Mary Heilmann bij haar werk Music of Spheres, 2001 © Bonnefantenmuseum. Foto Ernst van Loon.

“De schilderkunst van Mary Heilmann is een belangrijk onderdeel van de kunstgeschiedenis. Deze kan een brugfunctie vervullen tussen het minimalisme en popart en speelt daarom een belangrijke rol binnen de Collectie Nederland”, zo motiveert het Mondriaan Fonds het besluit om bij te dragen aan de aankopen. Daarnaast noemt het Fonds de belangrijke functie die de in 1940 geboren Amerikaanse kunstenares vervult als inspirator van jonge generaties (vrouwelijke) kunstenaars. In 2012 won zij de prestigieuze BACA award (Biennial Award for Contemporary Art).

De totale aankoopprijs van de twee schilderijen bedraagt 190.000 euro. De aankoop wordt verder gefinancierd met steun van de BankGiro Loterij en uit het aankoopbudget van het museum.

Het werk van Heilmann was recent nog in het Bonnefantenmuseum te zien. Op 27 januari sloot haar overzichtexpositie Good Vibrations, die van 21 maart tot en met 23 juni te bezoeken is in Van was het eerste grote Europese museale overzicht van Mary Heilmann. De goed bezochte tentoonstelling was tot 27 januari in het Neues Museum-Staatliches Museum für Kunst und Design  in Neurenberg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share