Geen categorie

Badeend krijgt politiebewaking

0 0
Read Time:50 Second

Florentijn Hofman, Badeend.

De Badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman (1977) krijgt politiebewaking. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad vandaag. De grote gele eend werd enkele weken geleden namelijk door vandalen vernield.

De reusachtige gele eend van Hofman is onderdeel van ZOOM-OUT, een nieuw project dat kunst in de publieke ruimte in Belgisch-Limburg wil stimuleren. Volgens Kunstencentrum Z33, organisator van het project, kent de vriendelijk dobberende eend geen grenzen en geen culturele of politieke voorkeuren. Maar ondanks deze neutraliteit kan de eend niet bij iedereen op positieve reacties rekenen. In Maasmechelen scheurden vandalen het kunstwerk aan flarden.

De rondreizende rubberen eend heeft in zijn jonge leven overigens met nog meer ongeluk te kampen gehad. Eerder liep hij averij op tijdens een storm in Genk. Inmiddels is hij weer opgelapt en zal hij zijn tournee voortzetten. De Badeendis nog tot begin oktober in verschillende Vlaamse havens te bewonderen, telkens in het weekeinde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share