Geen categorie

Letterkundig Museum wordt Literatuurmuseum

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het Letterkundig Museum gaat vanaf 1 november verder als Literatuurmuseum. Dat maakte het Haagse museum vandaag bekend. Het Kinderboekenmuseum, dat in hetzelfde pand huist, verandert niet van naam.

De naam Literatuurmuseum doet volgens het ruim zestig jaar oude museum (het opende in 1954) recht aan diens werkterrein: literatuur in de brede betekenis van het woord. De naamsverandering is ook ingegeven door de populariteit van Literatuurmuseum.nl, dat sinds begin dit jaar bestaat en de nieuwe site van het museum wordt. Hierop staan nu al onder meer verhalen over Nederlandse schrijvers. Het online platform is een initiatief van Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief, de organisatie achter het Letterkundig Museum en het Kinderboekenmuseum.

Volgens de stichting is het Literatuurmuseum is er niet alleen voor onderzoekers en biografen, die gebruikmaken van het rijke archief van de organisatie. “Ook literatuurliefhebbers, studenten en scholieren kunnen er terecht en dwalen tussen schrijvers en verhalen.”

 

Galerij in het Letterkundig Museum. Foto: Lodewijk Duijvesteijn.
Galerij in het Letterkundig Museum. Foto: Lodewijk Duijvesteijn.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share