Geen categorie

Automusea ruilen auto’s

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Het Porsche Museum en het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart gaan tijdelijk twee collectiestukken ruilen. Een Mercedes-Benz W 111 230 S uit 1966 pronkt in augustus voor de ingang van het Porsche Museum en een Porsche 911 Carrera 2.7 uit 1975 krijgt een plek tussen Mercedessen.

 

De twee auto's voor het Mercedes-Benz Museum.
Een Porsche en een Mercedes (niet de ruilobjecten) voor het Mercedes-Benz Museum.

 

De ruil moet bezoekers aan het ene museum stimuleren ook naar het andere museum te gaan. “Stuttgart heeft niet één, maar twee grote automusea, en dat is uniek”, aldus Christian Boucke, hoofd van Mercedes-Benz Classic en Customer Centre. “De twee musea vullen elkaar perfect aan en bezoekers kunnen hier de geschiedenis van de twee merken beleven zoals nergens anders.”

Het tienjarige Mercedes-Benz Museum heeft een Nederlands tintje: Studio Ben van Berkel ontwierp het veelbekroonde opvallende gebouw. Het vertelt de geschiedenis van het Duitse automerk vanaf 1886.

Het Porsche Museum trok sinds de opening in 2009 al 3 miljoen bezoekers. De vaste presentatie bestaat uit zo’n negentig auto’s. Het Porschemuseum kan geen ander adres hebben dan Porscheplatz 1 en het Mercedes-Benz Museum staat uiteraard aan de Mercedesstraße, nummer 100.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share