Geen categorie

In oorlog verdwenen Dürer gevonden op vlooienmarkt

0 0
Read Time:31 Second

Nieuws

Staatsgalerie Stutgart kreeg onlangs onverwacht een kopergravure van Albrecht Dürer (1471-1528) terug. De voorstelling van Maria met engel en kind verdween aan het einde van de Tweede Wereldoorlog uit het museum. Sindsdien was het werk spoorloos.

Albrecht Dürer, Maria, von einem Engel gekrönt, Staatsgalerie Stutgart.
Albrecht Dürer, Maria, von einem Engel gekrönt, Staatsgalerie Stutgart.

Het Duitse museum kreeg de gravure van iemand die haar op een vlooienmarkt had gekocht. De koper, een kunstverzamelaar, herkende het inventarisstempel van de Staatsgalerie en vond het werk in de Duitse online databank van verdwenen kunst. Vervolgens bracht hij het stuk persoonlijk terug naar het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share