Geen categorie

Logo Rijksmuseum onjuiste spatie van 2012?

0 0
Read Time:50 Second

Het nieuwe logo van het Rijksmuseum maakt kans op de titel de onjuiste spatie van 2012. In dit logo, dat in augustus werd onthuld, staat een spatie tussen Rijks en museum en dat wekt verontwaardiging bij veel mensen.

De verkiezing van de onjuiste spatie is een initiatief van Stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS), van René Dings. “Uit de grote verzameling e-mails die ik heb ontvangen, blijkt dat iedereen die spatie in het logo afkeurt”, schrijft hij op de site. “Voor je het weet gaan mensen het nog als Rijks museum schrijven ook!”

Het omstreden logo is ontworpen door Irma Boon, die de spatie bewust heeft aangebracht omdat zij de naam ziet als twee woorden. Omdat het museum door velen liefkozend het Rijks wordt genoemd. In het oude logo zat overigens ook een spatie tussen Rijks en museum, maar in dat geval viel het veel minder op.

Het logo is een van de zes genomineerden. Er kan online gestemd worden tot en met 29 december.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share