Geen categorie

Stedelijk breidt collectie uit met 15 werken

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Het Stedelijk Museum heeft de collectie uitgebreid met vijftien kunstwerken. Twee daarvan zijn schenkingen. Alle werken waren onderdeel van de heropeningstentoonstelling Beyond Imagination. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Fiona Tan, Diptych, 2006-2011, video stills HD installation, with the support of the Baltic Art Center, Visby. Courtesy of the artist and Frith Street Gallery, London.

Het museum kocht video’s, objecten, installaties en een performance. De aankopen waren mogelijk dankzij een speciale subsidie van de gemeente Amsterdam. Het verzamelaarsechtpaar Joop en Charlotte van Caldenborgh schonk naar aanleiding van een bezoek aan de tentoonstelling de video-installatie Diptych (2006-2011) van Fiona Tan. Tan zelf schonk de filminstallatie Calender Girl (1993-1999).

“We zijn erg verheugd dat we deze geweldige kunstwerken aan onze collectie kunnen toevoegen”, vertelt Ann Goldstein, artistiek directeur van het museum. “Deze nieuwe aanwinsten vertegenwoordigen de historische band tussen het Stedelijk Museum en de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. We zijn trots ons te verbinden met de experimentele kunst die zo kenmerkend is voor Nederland.”

De tentoonstelling Beyond Imagination  was tot en met 11 november 2012 te zien op de bovenverdieping van het nieuwe gebouw. Ze bestond uit video’s en films, performances en installaties van negentien kunstenaars en kunstenaarsduo’s. Een groot deel van de werken was speciaal voor de tentoonstelling gemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share