Geen categorie

Nieuwe directeur National Gallery Londen

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Geen Nederlander, maar een Brit wordt de nieuwe directeur van de National Gallery in Londen. Premier Cameron van het Verenigd Koninkrijk heeft de benoeming van Gabriele Finaldi bevestigd. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt.

De 49-jarige Finaldi is nu nog adjunct-directeur collecties en onderzoek bij het Museo del Prado in Madrid. Hij was al eerder werkzaam bij de National Gallery. Tussen 1992 en 2002 was hij er conservator. Op 17 augustus neemt hij het stokje over van de vertrekkende directeur Nicholas Penny.

Gabriele Finaldi voor Antoon van Dycks Portrait of Henry Danvers, Earl of Danby in de Hermitage in Sint Petersburg. Foto: Sergio Enriquez-Nistal.

Vorig jaar meldde de Britse krant The Independent dat er twee Nederlanders in de race waren om Penny op te volgen. Het zou daarbij gaan om Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis in Den Haag en Taco Dibbits, directeur collecties bij het Rijksmuseum. Ook Axel Rüger, de Duitse directeur van het Van Gogh Museum zou kans maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share