Geen categorie

Japanse stripfiguren in SieboldHuis

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws / Expositie

Japanse striphelden komen deze zomer naar het SieboldHuis. Bezoekers staan er oog in oog met bekende en minder bekende figuren, zoals Pokémon, Monchhichi, Doraemon en Hello Kitty. Op de expositie JAPAN: Kingdom of Characters worden stripfiguren uit de periode 1950 tot heden in beeld gebracht.

Veel Nederlandse dertigers zijn met stripfiguren en series als Ultraman, Hello Kitty en Mobile Suit Gundam opgegroeid. Door de explosieve groei van de Japanse subculturen van anime en manga, blijft de populariteit in Nederland stijgen. Maar het succes in Japan is ongeëvenaard. Daar is het leven doordrongen van de character culture met talloze actiehelden, anime-figuren, gamefiguren, schattigheidssymbolen en marketingmascottes. Steden, merken en overheidsinstellingen gebruiken characters voor marketing of als voorbeeldfiguur. Bijvoorbeeld Namisuke, die op een vrolijke manier de bewoners van Tokyo milieubewust maakt.

Tal van stripfiguren, actiehelden, films en voorbeelden uit de Japanse Manga en Anime cultuur zijn op de overzichtstentoonstelling te bewonderen. Het middelpunt is de nagebouwde Hello Kitty-slaapkamer van een doorsnee Japans tienermeisje. Deze laat duidelijk zien dat Japanners niet meer zonder hun mascottes en figuren kunnen leven. Ook is er aandacht voor de grootste Nederlandse verzamelaar van Japanse stripfiguren.

JAPAN: Kingdom of Characters, 4 juli t/m 31 augustus in Japanmuseum SieboldHuis, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share