Geen categorie

Topjaar voor Van Gogh Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Het Van Gogh Museum sluit 2015 af met een recordaantal bezoekers. Uit de hele wereld kwamen 1,9 miljoen bezoekers naar het museum, waaronder een aanzienlijk percentage uit Nederland.

 

De nieuwe entree van het Van Gogh Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
De nieuwe entree van het Van Gogh Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Het museum trok 18 procent meer bezoekers dan vorig jaar, toen 1,6 miljoen de instelling wisten te vinden. Deze stijging komt volgens het museum mede door het Van Gogh-jaar, waarmee Van Goghs 125ste sterfdag werd herdacht. Ook de publieksopening van de nieuwe glazen entree bracht veel mensen op de been.

Ter gelegenheid van de opening daarvan liet het museum begin september een labyrint van zonnebloemen bouwen. In twee dagen tijd bewonderden meer dan 40.000 mensen – deels in de stromende regen –het doolhof en de nieuwe entree.

Veel succes oogstte het ook met de tentoonstelling Munch : Van Gogh. Deze bracht voor het eerst op grote schaal de werken en levens van Edvard Munch en Vincent van Gogh bij elkaar met meer dan honderd kunstwerken en brieven. Daaronder bevinden zich zelden uitgeleende iconische topstukken als De schreeuw, Het zieke kind en Madonna van Munch. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 17 januari 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share