Geen categorie

Ruim 2 miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum heeft weer een goed jaar achter de rug. Het kreeg 2.350.000 bezoekers over de vloer. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de teller de 2 miljoen passeert. Het aantal ligt wel iets lager dan vorig jaar, toen bijna 2,5 miljoen bezoekers een kijkje kwamen nemen.

 

Glas-in-loodraam in het Rijksmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.
Glas-in-loodraam in het Rijksmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Voor het Rijksmuseum stond 2015 vooral in het teken van Rembrandt. In het voorjaar trok de tentoonstelling Late Rembrandt een recordaantal van 520.000 bezoekers. En in september werd dat bekend dat Frankrijk en Nederland samen voor 160 miljoen euro de portretten aankopen van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit, die Rembrandt schilderde in 1634. Beide schilderijen zijn afwisselend te zien in het Rijksmuseum en het Louvre in Parijs. Het is voor het eerst dat twee landen samen kunstwerken aankopen.

In 2015 legde het Rijksmuseum het accent op het stimuleren van creativiteit en kennis. Daarom zette het bijvoorbeeld de campagne #hierteekenen op. Al meer dan 50.000 bezoekers pakten het gratis potlood en schetsboek op om te tekenen in het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share