Geen categorie

Van varkensrug naar trein

0 0
Read Time:35 Second

Varkensruggen, zo heten die grijze betonnen stootbanden die her en der in het straatbeeld afscheidingen vormen. Handig, maar niet heel mooi. Een buurvrouw van het Spoorwegmuseum in Utrecht vond dat ook en kwam op het idee de vier blokken achter het museum om te toveren tot treinen. Het museum had daar wel oren naar.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

In de werkplaats van het museum transformeerde Janneke Hofman, medewerker bij de technische dienst, de stenen om tot vier verschillende treinen: Diesel 3; de Buffel; de Hondenkop en de Blauwe Engel. Ze zijn in het echt te bewonderen in het Spoorwegmuseum. Sinds enkele dagen fleuren hun kleinere en iets bollere broertjes de straat erachter op.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share