Geen categorie

Boijmans komt met kunstgids voor kinderen

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

“Met kinderen naar een kunstmuseum gaan is leuk en leidt tot bijzondere gesprekken. Kinderen zijn nieuwsgierig, vol verwondering en laten zich graag meenemen in de belevingswereld van kunstenaars.” Zo begint De kleine kunstkijker. Met deze gloednieuwe gids wil Museum Boijmans Van Beuningen ouders en kinderen helpen met het kijken naar kunst.

Met De kleine kunstkijker ontdekken kinderen en ouders samen de topstukken van het Rijksmuseum en Stedelijk Museum in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, De Pont in Tilburg en Centraal Museum in Utrecht. De gids neemt kinderen en ouders mee op reis door deze musea en bespreekt steeds een selectie kunstwerken in de vorm van vraag en antwoord.

Cover De kleine kunstkijker. Museumgids voor jong en oud. Door: Deirdre Carasso en Catrien Schreuder. Ontwerp: Jeremy Jansen. © 2014 Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

Bij het schilderij Titus aan de lessenaar van Rembandt, uit de collectie van het Boijmans hoort bijvoorbeeld de volgende vraag: Titus moest in dezelfde houding een tijd stilzitten voor dit schilderij, zodat zijn vader
hem heel precies kon naschilderen. Dat heet poseren. Hoe lang zou jij kunnen poseren
zonder je te gaan vervelen? Ook bevat het boekje tips, zoals deze: Ga in een museum eens op zoek naar kunstwerken rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld dieren of kunstwerken met de lievelingskleur erin.

De kleine kunstkijker kost € 14,95 is vanaf 27 april te koop in de zes museumwinkels, de betere boekhandel en via webshop.boijmans.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share