Geen categorie

Hollandse meester in de Albert Heijn

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Kunst kijken tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, dat kan donderdag 22 oktober bij de Albert Heijn aan het Museumplein in Amsterdam. De organisatie achter de Museumnacht hangt daar dan eenmalig een Hollandse meester aan de muur.

Foto © Matthijs Immink.
Foto © Matthijs Immink.

 

Met deze actie probeert de organisatie de drempel voor jongeren om naar het museum te gaan, te verlagen. Ze brengt hiermee het museum naar buiten. “Iedereen moet toch boodschappen doen. Dit is een mooie gelegenheid om onze doelgroep kennis te laten maken met kunst en hopelijk smaakt dat naar meer.” Aldus Eric Seleky van N8 over de samenwerking met Albert Heijn.

Welk werk er te zien is, houdt N8 nog geheim. Het zou gaan om een schilderij in de rijke traditie van de Hollandse meesters, dat nog niet eerder vertoond is in de Nederlandse musea.

Het nu nog mysterieuze schilderij is alleen op donderdag 22 oktober te zien in de Albert Heijn, van 18 uur tot sluitingstijd. De vertoning is een voorproefje van Museumnacht Amsterdam, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 7 november.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share