Geen categorie

Kunstvandaal slaat opnieuw toe

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Een vrouw die in april werd gearresteerd nadat ze in de National Gallery of Art in Washington had getracht een schilderij van Gauguin te vernielen, heeft vorige week opnieuw toegeslagen, in hetzelfde museum. Ditmaal had ze het gemunt op een werk van Matisse. Dit meldt de site The Smoking Gun.

Links: Henri Matisse (1869–1954), The Plumed Hat, 1919, collectie National Gallery of Art, Washington. Rechts: Paul Gauguin (1848-1903), Two Tahitian Womne, 1899, collectie Metropolitan Museum of Art, New York.

Op 2 april sloeg ze met haar vuist tegen het schilderij Two Tahitian Women van Paul Gauguin (1848-1903), dat het museum in bruikleen heeft van het Metropolitan Mu­seum of Art in New York. Omdat het werk uit 1899 werd beschermd door een laag van plexiglas, bleef het echter onbeschadigd. Ze kwam tot haar daad omdat ze het schilderij, met een waarde van 56,1 miljoen euro, “erg homeseksueel” vond. “Ik vind dat het verbrand moet worden.”

Ze kreeg een toegangsverbod opgelegd, maar dat brak ze vorige week. Ditmaal haalde ze het doek The Plumed Hat (1919), van Henri Matisse (1869–1954) van de wand en sloeg het enkele malen tegen de muur. Ook dit schilderij, met een waarde van 1,7 miljoen euro, liep geen ernstige schade op.

Wat haar bezwaren tegen de Matisse zijn, is niet bekend. De vrouw, die zegt opdrachten krijgen via een radio in haar hoofd, is opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share